Tarihçe

Fatih ilköğretim Okulu 20 Kasım 1978´de Derince Sırrı Paşa Mahallesi Otoban Üstünde kiralanan bir evde Çınarlı Fatih İlkokulu adıyla eğitim ve öğretime başladı.Eğitim ve öğretime başlanılan1978-1979 öğretim yılında 140 öğrenci eğitim gördü ve 5 öğretmen görev aldı.

24.03.2023 100

TARİHÇE

Çevrede nüfus artışının fazla olması,nüfusun göçler nedeniyle sürekli artması mevcut durumda eğitim vermenin imkansızlığı gündeme getirdi .Mahallenin ileri gelenlerinin çabalarıyla okul binası yaptırılması kararlaştırıldı.Mahalle halkının maddi ve emek katkılarıyla bu gün eski bina diye adlandırılan okul binasının temeli atıldı. Temel atıldı fakat tamamlanması için gerekli maddi güç bulunamadı.Konuya Kocaeli il Milli Eğitim Müdürlüğünün eğilmesiyle kaynak bulundu ve temeli atılan bina 1980 yılında tamamlandı.
1980-1981 eğitim-öğretim yılından itibaren artık eğitim yeni binada sürdürülmeye başlandı ve adı da Fatih İlkokulu olarak devam etti.
             Okulun hazine arazisi üzerine kurulması ve kadastro çalışmalarının yapılmamış olması nedeniyle kesin sınırları bilinmemekle beraber meyilli olan okul bahçesi1985 yılında düzeltildi ve 1992 yılında yapılan kadastro çalışmalarıyla okulun tapusu çıkartıldı.1989 yılına gelindiğinde mevcut okul binası ihtiyaca cevap veremez duruma geldi.1989 yılında Milli Eğitim Müdürlüğünce programa alınan iki katlı binanın temeli 13.06.1989 günü atıldı ve 1990-1991 öğretim yılında hizmete girdi. Yurdumuzda kademeli olarak uygulanmakta olan İlköğretim Okulu uygulamasına 1994-1995 öğretim yılından itibaren okulumuz da alındı.İlk yıl 6.sınıfa 52 öğrenci kayıt yaptırdı ve okulumuzun ismi de 1994-1995 yılında Fatih İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.
             Çevrenin sürekli göç alması nedeniyle öğrenci sayısı arttı ve yeni derslik ihtiyacı doğdu.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 1997 yılında 8 derslikli üç atlı ek binanın temeli atıldı.1999 yılı Aralık ayında tamamlanan bina 20 Aralık 1999 günün Eğitim-Öğretime açılarak normal eğitime geçildi.18 Ağustos depremi sonucu mahallemize kurulan prefabrik konutlar ve çevrede yerleşim alanının geniş olması sonucu öğrenci sayımız arttı ve mevcut sınıflar normal eğitimde ihtiyaca cevap veremez duruma geldi.Okul müdürlüğünün girişimi sonucu 4 derslikli prefabrike bina yapılarak 2.kademedeki şube sayısı her sınıfta 2 den 3´e çıkarıldı.Prefabrike binada ısınma ve ışık yeterli olmadığından verimli ders işlenememekte,ayrıca okulumuzda işlik,ana sınıfı yeterli laboratuar,kütüphane ve idari odaların eksikliği,2.şube olan 5.sınıflarda öğrenci sayısı 48´e kadar yükselmesi nedenlerinden dolayı ek dersliğe ihtiyaç duyuldu.Okul müdürlüğünün ihtiyaç bildirmesi sonucu İl Özel İdaresince 14 derslikli ek bir bina daha yapılarak Mart 2005 yılında tamamlanmış oldu.

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçilmesiyle birlikte okul bahçesinde bulunan A ve B blok ortaokul, C blok ilkokul olarak ikili eğitim ile faaliyetlerine başladı. Okul bahçesine yapılan 25 derslikli yeni binaya 12 Aralık 2019 tarihinde  taşınmıştır. Halen Fatih Ortaokulu ile aynı bahçeyi paylaşmaktadır.